Serious Gaming & Training

Serious Gaming & Training; Uniek in Nederland!

JGM Serious eXperiences gespecialiseerd in serious gaming en Paula Kaag, gespecialiseerd in team & Organisatieontwikkeling bundelen de krachten en daarmee uniek in Nederland.

Serious Gaming (escaperoom, bomkoffer) zijn uitermate geschikt voor het verkrijgen van inzichten in het team. In de serious games worden de communicatie en samenwerkingspatronen van het team goed zichtbaar.  Succesvolle teams zijn teams die bestaan uit verschillende persoonlijkheden, waar samenwerking en communicatie goed verloopt en die samen successen vieren ! Wil je samen aan een succesvoller team werken? We maken graag samen een strategie!

Wat houdt het in?

Het team wordt uitgedaagd om in een bepaalde situatie gezamenlijk een missie te volbrengen. De sociale interactie tijdens deze serious game wordt door ons geobserveerd. De realtime data wordt via een uniek theoretisch analysemodel vertaald naar een onderbouwde teamrapportage gespecialiseerd op samenwerken, communicatie en leiderschap. De reflectie, feedback en videoconfrontatie, direct na de game, maakt de ‘teamanalyse’ compleet. Kwaliteiten, valkuilen en communicatiestijlen in de samenwerking worden bloot gelegd. Met deze nieuwe inzichten én het bewustzijn van het team is de teamanalyse een goede start voor verdere teamontwikkeling.

Naast het leerzame aspect van serious gaming zal je als team ook veel plezier ervaren. Teambuilding draagt bij aan vertrouwen in elkaar, het bevordert de onderlinge samenwerking, effectieve communicatie en zorgt voor een ontspannen sfeer.

“Na de inspirerende en leerzame dag, onder begeleiding van Paula Kaag en Jeffrey Meijer is er een betere sfeer in het team, meer motivatie, minder verzuim en effectievere productie” medewerker Gemeente Leeuwarden

Samengevat, wat levert het op?

 • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten op groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
 • Confrontatie en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
 • Het team ervaart een plezierige en leerzame beleving.
 • Afspraken over hoe optimaler gebruik maken van elkaars talent én elkaar (nog meer) versterken als team.
 • Concrete handvatten om de opgedane ontwikkelpunten toe te passen in de praktijk.
 • Actieve begeleiding door coaching en reflectie bij het toepassen van de ontwikkelpunten.
 • Belangrijke inzichten voor verdere teamontwikkeling

“Het proces van samen een missie oplossen tot en met de reflectie was zeer leerzaam, ik ken de krachten van mijn collega’s nu beter” medewerker CJIB ministerie van veiligheid en justitie.

Praktische informatie:

 • We beschikken over meerdere mobiele serious games waaronder een escape room en de bomkoffer die inzetbaar is op uw eigen locatie, tevens beschikken we over een vaste locatie in Leeuwarden
 • Maximale groepsgrootte 18 personen
 • Tijdsduur afhankelijk van de wens variërend van 1 dagdeel, 1 dag of 2 dagen
 • Ons team bestaat uit Paula Kaag (team & organisatiecoach en trainer), Jeffrey Meijer (gamemaster en workshopbegeleider), Thom van der Meer (data & videoanalist).

Wil jij ook op unieke wijze inzichten in je team?  Voor meer informatie of vrijblijvende offerte stuur een mail naar praktijk@paulakaag.nl