Serious Gaming & Training

Serious trainer

Wij geloven in de kracht van de combinatie tussen spelen én leren. Bij serious gaming zit het belangrijkste leereffect in zelfreflectie. De grootste toegevoegde waarde ontstaat ná het spelen van het spel door een goede transfer begeleid door een professional die hierin geschoold is, onderbouwd met praktische ervaring en theoretische modellen. Wil jij serious gaming toepassen in het werken met teams? Dan is deze training geschikt voor jou!

Voor het leveren van resultaten is een team op elkaar aangewezen. Goed samenwerken, communiceren, eigenaarschap en leiderschap zijn de hoofdbestandsdelen voor vitale teams. Soms loopt het stroef in een team of organisatie. Serious gaming is een uitermate geschikte methode om het team weer in beweging te krijgen. Dit door de stroeve samenwerking inzichtelijk te maken met serious gaming.  Maar welke serious game gebruik je voor welk doeleinde, hoe vertaal je deze simulaties vanuit het spel naar de werkelijkheid en op welke manier kan je mensen, teams en organisaties in staat stellen zich doortastend te ontwikkelen of te veranderen?

Wij organiseren op vrijdag 10 maart 2023 een train de trainer programma. Interessant voor teamcoaches, leidinggevende en HR adviseurs.

Wat levert het op?

Na afloop van deze training ben je geschoold om zelf serious gaming in te zetten met teams, door gebruik te maken van de faciliteiten die wij bieden.

Wat houdt het in?

De training bestaat uit 2 dagen
Dag 1 is een trainingsdag waarin je onder professionele begeleiding van Jeffrey Meijer en Paula Kaag leert hoe je serious games inzet in teamontwikkeling. Dit door het spelen, leren lezen van de analyse en het vertalen van de inzichten naar het team door reflectiegesprekken. Je krijgt tools hoe je dit aanpakt en de vertaling maakt naar het dagelijkse reilen en zeilen van het team die vaak weerbarstig is.

Dag 2 is het assessment, je komt met een eigen team en past het geleerde uit dag 1 toe.

Na enkele weken vindt er een ‘serious reflectiemoment’ plaats waarin je samen met Paula Kaag je eigen praktijk onder de loep neemt en handvatten krijgt voor verdere begeleiding van je team.

De hele training is verzorgd met catering, een luxe lunch en borrel

Wie zijn wij?

Jeffrey Meijer is specialist in serious gaming en eigenaar van JGM serious eXperiences en Serious Game Makers. Met zijn team ontwikkelde hij al verschillende serious games en trainingen rondom thema’s zoals persoonsgerichte zorg, verandervaardigheid, communicatie, veerkracht en leiderschap. Vanuit de database, met daarin honderden teams, wordt onderzoek gedaan naar de vaardigheden van de toekomst en succes- en faalfactoren van teams.

Paula Kaag is gespecialiseerd in het werken met teams door het inzetten van serisous gaming, waardoor stroeve samenwerkingen weer vlot getrokken worden.  Vanuit het systeemdenken begeleidt, adviseert en traint ze teams. Daarnaast is ze werkzaam als opleider en leersupervisor bij de opleiding Begeleidingskunde: supervisie en coaching.

Praktische informatie

Locatie Studio Z, Zaailand 106 Leeuwarden

9.00 – 17.30 uur

Kosten: €495,- exlusief BTW (inclusief koffie/thee, lunch, borrel)

TIP!

Verdien je entreekaart terug. Het praktische assessment op dag twee mag je als professional verkopen aan een team. Wij stellen onze locatie, serious games en analist (inclusief rapportage) ter waarde van 445 euro ter beschikbaar, met jouw eigen dagdeel prijs kan je op deze manier je deelname met winst terugverdienen.