Organisatiecoaching

Veranderen in organisaties, een ingewikkelde klus?!  

Hoe krijg je de mensen in je organisatie mee in de geplande organisatie verandering?

Mensen zijn bereid te veranderen indien ze voldoende meegenomen worden in dit veranderproces. Geïnformeerd worden, in dialoog en oprecht luisteren naar de medewerkers. Het klinkt simpel maar in de praktijk blijkt dat vaak nog knap lastig. De agenda staat bol van deadlines en er is weinig tijd, het gewone werk gaat ook door.

Als organisatiecoach begeleid ik veranderprocessen in organisaties door te interveniëren op verschillende niveaus om de veranderopdracht te laten slagen. Specifieke is mijn ervaring gericht op veranderende organisaties waarin de transitie naar resultaat verantwoordelijke teams. Het meerperpectivisch kijken vanuit de bril (mijn ervaring) van de leidinggevende en begeleidingskundige (organisatiecoach) maakt dat ik u als organisatie hierin kan goed adviseren en begeleiden.

Denk hierbij aan een concrete aanpak dat kan variëren van:

  • adviseren en begeleiden directeuren en MT teams
  • spiegelsessies met medewerkers – dwarsdoorsnede in de organisatie
  • begeleiding teamdagen als procesbegeleider/gesprekleider waarin concreet gewerkt wordt van abstracte plannen naar concrete uitvoering
  • programma ‘alle hands aan dek’, een programma waarin de verandering zichtbaar wordt gemaakt in de organisatie op meerdere lagen. Wie is in de lead, wie is eigenaar van dit proces, cirkel van invloed, besluitvorming, afspraken, wat zijn de kaders? Thema’s die aanbod komen in dit programma. Dit programma is maatwerk en wordt samen met de opdrachtgever nader vorm gegeven en afgestemd op de opdracht. Het inzetten van serious gaming en CoachVaart is èèn van de mogelijkheden. Op deze manier werk je naast de organisatie/teamverandering ook aan teambuilding
  • kortom; programma op maat afgestemd op uw vraag!

Beroepsregistratie als professioneel begeleider:

Ik beschik over de volgende erkende beroepsregistraties bij de  LVSC: organisatiebegeleider, leersupervisor, supervisor en coach en ben bevoegd om alle begeleidingsvormen te begeleiden. Daarnaast beschik ik over een didactische aantekening voor docent & trainer.